Stagemarkt.nl: direct de nieuwste stages en leerbanen

Jaarlijks zoeken ruim één miljoen mbo-studenten een leerbaan of stage via Stagemarkt.nl. De informatie op deze website is nu actueler dan ooit: elke tien minuten vindt een update plaats, zodat studenten vrijwel direct de nieuwste stageplekken kunnen zien.

Stagemarkt.nl is de website van SBB waar alle stages en leerbanen van erkende leerbedrijven voor mbo-studenten te vinden zijn. Tot 50.000 mbo-studenten zoeken er wekelijks naar een geschikte leerplaats. Daarnaast biedt de website handvatten om hun motivatiebrief, sollicitatiebrief en curriculum vitae voor te bereiden en staan er tips die studenten helpen om het meest uit hun stage of leerbaan te halen.

Goede match

Het aantal openstaande stageplaatsen en leerbanen op Stagemarkt.nl is groot. Het gaat momenteel om bijna 400.000 potentiële leerplaatsen. Toch kan het voorkomen dat voor bepaalde opleidingen in een regio geen plek beschikbaar lijkt te zijn voor een mbo-student. Als de school de student niet verder kan helpen, kan deze contact opnemen met SBB. Gerrit Veneboer, directeur Uitvoering SBB: ‘In dat geval kunnen studenten met ons chatten, mailen of bellen. Blijkt het vinden van een leerplaats inderdaad lastig? Dan schakelen we de hulp in van de adviseurs praktijkleren. Zij hebben regelmatig contact met leerbedrijven in de regio en zijn vaak in staat om alsnog een goede match tussen een student en een leerbedrijf te maken.’

Sneller vindbaar

Leerbedrijven kunnen via het portaal MijnSBB eenvoudig een leerplaats toevoegen. De beschikbare stages en leerbanen waren voorheen na 24 uur zichtbaar voor studenten. Dankzij een update wordt de leerplaats nu binnen tien minuten gedeeld op Stagemarkt.nl. Zo zien studenten direct de nieuwste stages en leerbanen in de omgeving. Een andere nieuwe functionaliteit is de pagina Regionale cijfers. Met deze tool zien bezoekers hoeveel leerbedrijven in de regio openstaande leerplaatsen hebben.

Zijn je studenten op zoek naar een stageplaats of leerbaan? Wijs ze dan op Stagemarkt.nl!

Lees ook: Veel nuttige tips in stageboek voor werkgevers