Steun voor Startcollege Rotterdam

Het Startcollege van Albeda en Zadkine bereidt jongeren die moeite hebben een mbo-diploma te halen voor op een baan. Minister Bussemaker steunt het Rotterdamse initiatief met € 100.000.

Ongeschoolde jongeren leren op het Startcollege van Albeda en Zadkine de basisvaardigheden die nodig zijn om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Enkele bedrijven, waaronder PostNL, schoonmaakbedrijven en zorginstellingen, werken nauw samen met de beide mbo-scholen. De leerlingen van het Startcollege worden in een jaar klaargestoomd voor een eenvoudige, maar echte baan bij een van de negen deelnemende bedrijven.

Geen startkwalificatie
Het project is gericht op de groep jongeren die moeite heeft om een startkwalificatie (minimaal mbo 2) te halen. Zonder zo’n startkwalificatie is het voor de jongeren lastig om een baan te vinden. Door de nauwe samenwerking met bedrijven hopen de mbo-scholen de jongeren toch aan een baan te kunnen helpen. Dit jaar is er plaats voor zo’n tachtig leerlingen. Een uitzendbureau moet bedrijven interesseren om dit soort banen beschikbaar te stellen. De extra subsidie is speciaal bedoeld voor dit uitzendbureau.

Marco Pastors
Het Rotterdamse project, geleid door voormalig wethouder Marco Pastors, maakt onderdeel uit van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, dat het aantal werkloze jongeren moet terugdringen. Minister Bussemaker ziet het project als een voorbeeld voor heel Nederland.