Student MBO Amersfoort wint The Big Audition

Michèle van de Water, student van de Hotelschool Amersfoort, is winnaar van het TV-programma The Big Audition Ze heeft een droombaan gewonnen bij drie sterren restaurant De Leest in Vaassen.

In het televisieprogramma The Big Audition doen mensen auditie voor hun droombaan. Ze worden uitgedaagd om op creatieve wijze te solliciteren op uiteenlopende vacatures. Het belangrijkste is dat de deelnemers een verpletterende indruk achterlaten bij de jury, die onder andere bestaat uit toekomstige collega’s. Bij Michèle waren dat eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman van sterrenrestaurant De Leest. Boerma over Michèle: ‘Ik sta versteld van de kennis die ze nu al in huis heeft en ze is zeer beleefd. Ze heeft het verdiend. Ze heeft laten zien dat ze op alle fronten een echte gastdame wil worden in een toprestaurant. We vinden het heel leuk dat we haar de baan aan kunnen bieden. Ze is van harte welkom.’

Passie en ambitie

‘Ik heb echt een passie voor het werken in de horeca’, vertelt een trotse Michèle. ‘Ik wil graag doorgroeien naar de functie van sommelier en misschien ook wel maître. Op termijn wil ik mijn eigen fine dining restaurant met een Michelinster. Ik denk dat ik op deze plek heel veel kan leren over mezelf en hoe ik het later wil doen. Inmiddels heb ik een kamer gevonden en ik verhuis volgende maand om dichter bij mijn nieuwe werkplek te wonen. Ik heb er veel zin in!’

De aflevering van The Big Audition (NTR) met Michèle is uitgezonden op zondagavond 14 juli 2019, NPO 3 en hier terug te zien.