Studenten MBO Utrecht in actie voor vluchtelingen

Leerlingen van de Academie voor Welzijn van MBO Utrecht hebben spontaan een inzamelingsactie voor vluchtelingen georganiseerd.

‘Wat kunnen wij, samen met de Academie voor Welzijn, voor de vluchtelingenstroom betekenen?’ Op die vraag zochten Sanne Pieper en Carry Karsten van de Academie voor Welzijn, onderdeel van MBO Utrecht, een antwoord. Het werd een inzamelingsactie voor vluchtelingen. Een spontaan idee, dat door studenten meteen werd omarmd. Met de actie sluit de opleiding aan bij de actie ‘Utrecht Verwelkomt’, dat hulppakketten samenstelt voor vluchtelingen. Met deze actie zijn zo’n zevenduizend pakketten ingezameld.

Bewust
Met de inzamelingsactie wil de opleiding niet alleen iets bijdragen aan de opvang van vluchtelingen uit voornamelijk Syrië, maar ook leerlingen bewust maken van wat er in de wereld gebeurt. De vluchtelingen die nu in Nederland komen, zijn personen met wie de leerlingen later zouden kunnen gaan werken. Bovendien is de actie een mooi tegengeluid op alle negatieve berichten op sociale media en in de reguliere media. ‘Ik ben ontzettend trots dat onze studenten dit zo snel en enthousiast hebben opgepakt. Het is heel mooi om te zien. Als je met zoveel passie iets voor een ander wilt doen, dan weet ik zeker dat je je hart op de juiste plek én opleiding hebt zitten’, aldus Sanne.