Studenten roc Leiden willen rust

Rust, reinheid en regelmaat: dat is wat de studenten van roc Leiden zichzelf toewensen voor 2016. Zij roepen de Tweede Kamer op de verbeterplannen van roc Leiden te blijven steunen.

Aan de vooravond van het Kamerdebat over roc Leiden geven de studenten in een brief aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Onderwijs aan dat zij vertrouwen hebben in de verbetering van hun onderwijs. ‘Er is een betere aansluiting van lesuren en er is meer rust binnen de gebouwen’, zo schrijven zij. ‘Ook het aantal docenten is toegenomen waardoor er minder uitval is en de drukte in de klas is afgenomen.’

Trots
De studenten schrijven verder dat zij veel vertrouwen hebben in hun docenten en in bestuursvoorzitter Ricardo Winter: ‘Zij staan iedere dag voor ons klaar!’ Zij zijn trots op hun school en nodigen Kamerleden uit om in navolging van Michel Rog (CDA), Anne-Wil Lucas (VVD) en Jasper van Dijk (SP) de school te komen bezoeken.

Steun
Ten aanzien van het Kamerdebat over Leiden roepen de studenten de Kamerleden op de verbeterplannen voor roc Leiden te blijven steunen. Alleen op die manier kunnen de studenten zich de komende jaren focussen op hun opleiding, hun stage en hun loopbaan. ‘Wij houden van roc Leiden en willen hier blijven studeren’, zo sluit de brief af.

Vanmiddag vindt vanaf 13.30 uur een Algemeen Overleg plaats over het verbeterplan van roc Leiden.