Subsidie voor docenten met ideeën voor beter onderwijs

Heb jij als mbo-docent ideeën om het onderwijs te verbeteren? Wil jij werken aan je eigen ontwikkeling? Dien dan een aanvraag in voor een LOF-subsidie.

Docenten die aan onderwijsinnovatie willen werken kunnen sinds 2016 bij het LerarenOntwikkelFonds (LOF) terecht. LOF is een netwerk van, voor en door leraren. Het biedt subsidie en begeleiding aan initiatieven voor professionalisering van leraren, de ontwikkeling van het onderwijs en de versterking van de beroepsgroep leraren. Als deelnemer van LOF maak je deel uit van een netwerk van onderwijspioniers.

Ondersteuning

Als de jury (bestaande uit leraren) je aanvraag goedkeurt krijg je een jaar lang ondersteuning in de vorm van:
• Een financiële bijdrage van minimaal € 4000, – en maximaal € 30.000, – zodat jij bijvoorbeeld vervanging kunt regelen om onder schooltijd aan je initiatief te werken.
• Drie verplichte LOF-labs: bijeenkomsten waar alle LOF-deelnemers samenkomen om van elkaar te leren.
• Coaching in kleine groepjes door een ervaren coach.
• Een podium om jouw initiatief met een groter publiek te delen.
• Een netwerk van gelijkgestemde collega’s.

Tijdens eerdere aanvraagronden ontving het mbo een ander subsidiebedrag. In deze aanvraagronde zijn de bedragen voor mbo, vo en po helemaal gelijk.

Aanvraag

Het is belangrijk om LOF-aanvraag goed voor te bereiden. Het is belangrijk dat je laat zien hoe jouw initiatief bijdraagt aan onderwijsinnovatie en ook wat het jou als leraar en je collega’s zal brengen.

Helder idee

Om je te helpen je idee duidelijk en concreet te omschrijven, hebben is een werkboek ontwikkeld. Bekijk het werkboek ‘Word een onderwijspionier in vier stappen’. Wil jij een idee en mogelijke aanvraag bespreken met een leraar die ook LOF-coach is? Stuur een berichtje naar LOF@caop.nl.

Bekijk hier voorbeelden van eerder gehonoreerde aanvragen en lees blogs van leraren die schrijven over hun initiatieven