Team opleiding apothekersassistent Summa College wint prijs

Het docententeam van de opleiding apothekersassistent van het Summa College (Eindhoven) is winnaar geworden van de prijs voor het beste onderwijsteam. ‘Dit team met lef brengt de praktijk in de school’, aldus de jury.

Uit 45 genomineerde onderwijsteams had de jury aanvankelijk tien teams genomineerd. Deze teams konden enkele weken geleden in pitches laten zien waarom zij de prijs verdienen. Op basis van deze pitches heeft de jury, met daarin onder anderen Andries Knol van de BVMBO en Henrik de Moel van de AOb, uiteindelijk gekozen voor het docententeam van  de opleiding apothekersassistent van het Summa College.

Maatwerk

Volgens het juryrapport slaagt het winnende onderwijsteam er goed in om maatwerk te leveren.
Met de oprichting van een eigen servicepunt van een apotheek weet het team de praktijk direct in de school te brengen. Hiermee speelt de opleiding ook een verbindende rol in de regio: bewoners zijn geholpen met een apotheek dichtbij. Het onderwijsteam van de opleiding is een ’team met lef’, aldus de jury.

Servicepunt

Sinds kort is het servicepunt van de apotheek in de school dagelijks geopend tussen 14.00 en 16.30 uur. De apotheek levert één keer per dag de medicijnen voor de buurtbewoners. Studenten geven de medicijnen uit en leveren daarbij het nodige advies. De opleiding tot apothekersassistent bevat noodzakelijkerwijs veel theorie. Door de apotheek binnen de school te halen, doen studenten snel veel praktijkervaring op. Op die manier weet het team de opleiding aantrekkelijker te maken. Ook in de apothekersbranche is een groeiend tekort aan medewerkers.