Tien finalisten voor titel Landelijke Ambassadeur bekend

De tien ambassadeurs die tijdens de Dag van het mbo strijden om de titel Landelijke Ambassadeur mbo zijn bekendgemaakt. De tien zijn gekozen uit de lijst van 42 ambassadeurs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden.

Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen ambassadeur die zij nomineren voor de landelijke verkiezing. De 42 aangemelde ambassadeurs kregen de afgelopen tijd twee challenges voor hun kiezen. De eerste tijdens de opening van het mbo-jaar. Voor de tweede challenge kregen de studenten de opdracht om een dag lang de Stichting Jarige Job te runnen. Jarige Job trakteert de meest kwetsbaarste kinderen van Nederland op een verjaardagsbox. De ambassadeurs namen een dag lang de taken van de medewerkers en vrijwilligers van de stichting over.

Tien toppers
De jury volgde alle 42 ambassadeurs en koos tien studenten die het meest opvielen door hun maatschappelijke betrokkenheid, communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen, creatief denken en vakkundigheid. De tien vormen de shortlist. Tijdens de Dag van het mbo op 19 november moeten zij de challenges drie en vier uitvoeren. Degene die tijdens deze challenges de jury het best kan overtuigen van zijn of haar kwaliteiten wordt Landelijke Ambassadeur mbo 2018.

De tien kanshebbers zijn:
Willem Bergman – Deltion College
Roy Boateng – ROC Nijmegen
Mitchell Boldewijn – Regio College
Neslihan Celikel – ROC Midden Nederland
Koen Dommisse – MBO Utrecht
Abbyta Gebremariame – Summa College
Desiree Hernandez – Albeda
Benthe Jansen – Wellantcollege
Valmira Selmani – Aventus
Joost van der Velden – ROC West-Brabant

Kijk voor meer informatie over de verkiezing en de ambassadeurs op www.ditismbo.nl.