TV-programma zet vakmensen in de schijnwerpers

De vijfdelige TV-serie ‘Vakking’ volgt mbo-studenten tijdens hun vakwedstrijden in Boedapest. Het programma is iedere maandagavond te zien op NPO3.

In elke aflevering van VakKing 2018 staan steeds twee Nederlandse deelnemers centraal. In totaal worden tien verschillende beroepsopleidingen uitgelicht. De passie voor het va, het ontluikende zelfvertrouwen van de studenten en de prestaties op de Europese Kampioenschappen zijn de belangrijkste ingrediënten. Het motto: ‘Een medaille winnen, terwijl je carrière nog moet beginnen’.

Uitblinkers
Tijdens de aflevering van afgelopen maandag werd onder andere kok Roy Scheffers uit Ravenstein gevolgd. De talentvolle kok kreeg lastige opdrachten en viel helaas niet in de prijzen. Toch maakt hij zich over zijn carrière geen zorgen: werkgevers staan voor hem in de rij. In de aflevering die komende maandag, 29 oktober, wordt getoond staan meubelmaker Guus van Velthuijsen en kapsters Sanne van Overdijk centraal. De aflevering is te zien op maandag 29 oktober om 22.15 uur op NPO3. De laatste twee afleveringen zijn op 5 en 12 november.

Klik hier om de afleveringen van Vakking2018 terug te zien.

Lees ook: EuroSkills-goud voor Daan Weijgertze