Vakantiepark Roompot begint eigen opleiding ‘Hospitality Manager’

Vakantiepark Roompot start een eigen mbo-opleiding Hospitality Manager. Het bedrijf wil honderden jongeren klaarstomen tot manager. Wie aan de opleiding begint krijgt direct een volwaardig salaris en een baangarantie.

Tijdens de driejarige bbl-opleiding leren de deelnemers alle kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om als manager op een resort te werken. De krapte op de arbeidsmarkt is de reden voor Roompot om zelf een opleiding te starten. In de Provinciale Zeeuwse Courant zegt een woordvoerder: ‘We weten allemaal dat de arbeidsmarkt, zeker in Zeeland, krap is. In die kleine vijver zoekt elk bedrijf talent. Tegelijkertijd groeit ons bedrijf. Met deze eigen, voor Roompot op maat gesneden, opleiding verwachten we sneller nieuwe mensen te laten instromen en op te leiden tot managers op onze parken.’

Volwassenen

Roompot is op zoek naar jongeren die al een mbo-opleiding op niveau 2 of 3 hebben gedaan. Ook jongeren met een havo- of vwo-diploma zijn welkom. Volwassenen die in de recreatiesector willen werken komen eveneens in aanmerking voor de opleiding. De eerste groep studenten start in augustus. Het is de bedoeling dat mensen op meerdere momenten in het jaar kunnen instromen.

Albeda

Bij de bedrijfsopleiding werkt Roompot samen met het Albeda College (Rotterdam). Volgens Roompot is de opleiding een combinatie van theorielessen en praktijkuren op de parken. ‘Op die manier bereiden we deelnemers zo goed mogelijk voor op hun toekomstige functie. Voor het theoriedeel werken we samen met het Albeda Travel & Leisure College in Rotterdam. Studenten krijgen deels online les, maar zullen er ook af en toe heen gaan.’

Vier vakgebieden

Studenten aan de ´Roompot Academy´ verdiepen zich het eerste jaar van de opleiding in vier vakgebieden: vrije tijd en vermaak, werk aan de balie, horeca en accommodatiebeheer. In het tweede jaar gaan de studenten aan de slag als assistent manager en verdiepen ze zich in één van de vier vakgebieden. Studenten hebben de mogelijkheid om in het buitenland aan de slag te gaan. In het laatste jaar werken ze als manager, waarbij ze onder meer de Engelse taal moeten beheersen.

Lees hier meer over de Roompot Academy