Veel stemmen op uitblinkers

Meer dan 50.000 stemmen zijn de afgelopen weken uitgebracht op de uitblinkers van 47 mbo-scholen. Donderdag kiest een vakjury uit tien finalisten de winnaar.

De tien finalisten maken op donderdag 15 oktober tijdens het Uitblinkersgala uit wie de Landelijke Uitblinker 2015 wordt. De finalisten zijn bekend geworden na een internetstemming. In totaal zijn dit jaar 53.456 stemmen uitgebracht. Een record: vorig jaar brachten ruim 41.000 mensen hun stem uit op hun favoriet. Uitblinkers mobiliseren onder anderen docenten, leerbedrijven, stagebegeleiders en medestudenten om stemmen binnen te halen. Deze stemmen tellen bij de eerste selectie voor 75% mee in hun score. De andere 25% is een beoordeling door een vakjury.

Gala
Komende donderdag verschijnen de tien finalisten voor nog twee vakjury’s. Eerst bepaalt de jury een top 3, waaraan nog een wildcard wordt toegevoegd. De top 4 presenteert zich tijdens het Uitblinkersgala aan de derde vakjury. In de jury zijn docenten, studenten, bedrijfsleven en onderwijs vertegenwoordigd.

Klik hier voor de tien uitblinkers.