Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider van start

Wie is de beste praktijkopleider van Nederland? En welke werkgever mag zich het beste leerbedrijf noemen? De inschrijving voor de verkiezingen van 2023 zijn gestart.

Leerbedrijven zijn onmisbaar voor de opleiding van vakmensen. De praktijkervaring die mbo-studenten in het leerbedrijf opdoen is van groot belang voor hun verdere loopbaan. Daarom organiseert SBB jaarlijks de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. In de eerste fase van deze verkiezing staat het iedereen vrij een leerbedrijf of praktijkopleiders voor te dragen. Op het Ambassadeursgala in mei 2023 worden de winnaars bekend gemaakt.

Arbeidsmarkt

Hannie Vlug van SBB: ‘In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het belangrijk om leerbedrijf te zijn. Mbo-studenten lopen daar hun stage en kunnen er waardevolle ervaring opdoen. Meestal blijft een groot deel van de studenten werken bij het leerbedrijf. Twee vliegen in één klap! De verkiezing is een blijk van waardering voor de leerbedrijven en hun praktijkopleiders. Genomineerde bedrijven en winnaars kunnen zich hiermee onderscheiden.’

Sectoraal

De nominatie van kandidaten gaat per sector. Voor iedere sector (bijvoorbeeld handel of zorg) kiest een jury uit de voordrachten de tien beste kandidaten. Vervolgens kiest SBB voor iedere sector de landelijke favoriet. Tijdens het Ambassadeursgala (mei 2023) kiest  het publiek uit de negen sectoraal winnende leerbedrijven en praktijkopleiders de publiekswinnaars.

Iedereen kan hier een kandidaat nomineren voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. Dit kan tot 16 november 2022.