Webinar over behoud van docenten in het mbo

Het komt regelmatig voor dat startende mbo-docenten al in hun eerste jaar afhaken. Wat kun je hieraan doen? Over die vraag organiseert CINOP een webinar.

Een grote groep startende docenten, met name zij-instromers, haakt af in hun eerste jaar. Zij voelen zich onvoldoende toegerust om zich te redden en om van betekenis te zijn. Een sterk introductieprogramma is een van de meest krachtige instrumenten om deze vroegtijdige uitstroom tegen te gaan. Maar hoe richt je zo’n programma nu goed in? En waar begin je? In een webinar deelt CINOP praktische tips.

Stappenplan

In het webinar zal een stappenplan gepresenteerd worden voor een goed introductieprogramma. CINOP spreekt in dit verband over ‘inductie’, een bijzondere vorm van inwerken. Onderdelen van een goed inwerkprogramma zijn onder andere goede begeleiding, een behapbare werkdruk en didactische coaching.

Gastsprekers

Tijdens het webinar vertellen diverse gastsprekers over hun ervaringen met ‘inductie’. Het webinar is vooral bedoeld voor begeleiders van startende docenten en HR-functionarissen. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Het webinar vindt plaats op 8 maart 2022 van 16.00 – 17.00 uur. Meer informatie