Wedstrijden EuroSkills afgelopen, uitslagen volgen morgen

Het zit er op. Drie dagen lang hebben alle deelnemers keiharde strijd geleverd. De uitslagen worden morgenavond tijdens de sluitingsceremonie bekendgemaakt.

Dat brengt vast en zeker nog veel spanning met zich mee voor het team. Britt van der Voort van der Kleij, schoonheidsspecialiste, is tevreden. ‘Het is me gelukt om in m’n bubbel te blijven. Ik heb vandaag laten zien waar ik goed in ben.’ Carmen Geurtsen, Bloemist, presenteerde met trots haar creaties. De glimlach op haar gezicht leek niet meer weg te gaan!

Emotie
Ook de toeschouwers zijn enthousiast. Edo de Jaeger van het ROC van Amsterdam: ‘Ik heb zojuist de laatste wedstrijd van Daan van Splunter meegemaakt. Een prachtige ontlading van vier dagen strijd. Vrienden, vader en moeder, opa en oma en veel vertegenwoordigers van ROC Amsterdam. Wat een emotie! Volgende keer doen we met meer studenten aan de wedstrijden mee.

Champions League
Freddy Weima, als directeur van EP-Nuffic geïnteresseerd in internationalisering in het mbo: ‘Het is geweldig om weer op Euroskills te zijn. Wat een talent en wat een toewijding! Een prachtige manier om beroepsonderwijs te internationaliseren.’ Ria van ‘t Klooster van de vereniging van private opleiders is ook onder de indruk: ‘Dit is topsport! Een prachtig voorbeeld voor alle ambitieuze studenten.’ Lex Eschauzier, lid van de Raad van Toezicht van Skills Netherlands ten slotte: ‘Mooi om te zien hoe professioneel deze jonge mensen met hun vak bezig zijn. Logisch dat bestuurders van het mbo trots zijn op hun deelnemers aan deze champions league van vakmanschap.’

Morgen, 4 december, worden de uitslagen bekendgemaakt