Winnaars wedstrijd ‘Beste Rekenidee mbo’ bekend

De winnaars van de wedstrijd ‘Beste Rekenidee mbo 2019’ zijn bekendgemaakt. De drie winnaars mogen hun ideeën gaan presenteren op een internationale rekenconferentie in Zweden.

De uitslag van de wedstrijd ‘Beste Rekenidee mbo 2019’ is bekendgemaakt. De wedstrijd, een initiatief van het Platform Rekendocenten van de BVMBO en het Practoraat Rekenen, heeft als doel goede ideeën voor rekenonderwijs op het mbo te verzamelen. Deelnemers werden gevraagd om motiverende rekenactiviteiten in te sturen, die het liefst in een beroepsgerichte context geoefend kunnen worden.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Mirjam Bos en Johan van den Akker van het practoraat Rekenen en de winnaars van 2018, de rekendocenten Dirk Megens en Dimitri Verzijl. De jury heeft gekeken of de inzendingen origineel, motiverend, inspirerend en overtuigend zijn. Ook is het belangrijk dat de inzending goed uitgewerkt en uitvoerbaar is.

Winnaars

De drie winnaars van de editie 2019 zijn Anne Marleen Tigelaar (Friesland College), Fedor Kerkhof (ROC de Leijgraaf) en Martijn van der Linden (Summa College). Zij hebben een ticket gekregen voor de internationale rekenconferentie ALM in Lund (Zweden) van 7 t/m 10 juli 2018. Op deze conferentie mogen de winnaars hun ideeën presenteren.

Alle inzendingen en het juryrapport zijn gepubliceerd op de website van het Practoraat Rekenen.