World Skills 2015 van start!

Gisteravond was het zover: de officiële en feestelijke opening van de World Skills 2015 in São Paulo (Brazilië). Op dit WK voor Beroepen strijden 35 Nederlandse vakkanjers om zoveel mogelijk medailles te veroveren.

Maar liefst 8.000 mensen waren aanwezig bij de openingsceremonie in het Ibirapuera Gymnasium, een van de meest bekende arena’s voor culturele en sportieve evenementen in São Paulo. Ze zagen culturele performances, een Braziliaanse show én de traditionele ‘Parade of Nations’. Team Nederland liep trots mee, met de Nederlandse vlag hooggeheven en voorafgegaan door de Nederlandse leeuw!

Wedstrijddagen
Vanaf vandaag tot en met 15 augustus strijden maar liefst 1.192 deelnemers uit 59 landen om het goud, zilver en brons in 49 categorieën. De prijsuitreiking op zondag 16 augustus is live te volgen via www.worldskills.org.

Eerste dagen in São Paulo
De Nederlandse deelnemers zijn al vanaf vorige week donderdag in Brazilië. Acclimatiseren en ontspannen, maar ook alvast de wedstrijdvloer verkennen en met elkaar overleggen. Een ontbijt met de plaatsvervangend Consul Generaal van Nederland en stadstour mochten natuurlijk ook niet ontbreken. De eerste indrukken zijn terug te zien in dit video-dagboek. Volg Team Nederland ook via www.worldskills-team.nl.