WorldSkills Netherlands lanceert studiekeuze-app

WorldSkills Netherlands heeft in samenwerking met PlaytoWork een app ontwikkeld die jongeren helpt bij de studiekeuze. De app kan worden gebruikt binnen het Loopbaanoriëntatie en Begeleidings-traject van scholen.

De ‘Play Your Skills’ app bestaat uit meerdere games. Door deze games te spelen ontdekken jongeren wat ze écht willen en waar ze écht voor staan. Hierdoor groeit de kans dat jongeren kiezen voor een opleiding die goed aansluit bij hun persoonlijkheid en talent.

Inzicht in talent en competentie

Met het spelen van de games verdienen je ‘Skills Points’. Deze punten geven inzicht in competenties, talenten en gedrag. Zo bouw je aan een persoonlijk profiel. De app is tevens een tool die docenten kunnen gebruiken als voorbereiding op het bezoek aan Skills The Finals.

LOB-Experience

Skills The Finals vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 22 maart in RAI Amsterdam. Finalisten van de Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) vakwedstrijden gaan daar de strijd met elkaar aan. Bezoekers kunnen de finalisten aanmoedigen, zich laten inspireren en zelf meedoen aan allerlei activiteiten. Onderdeel van het bezoek is de LOB-Experience, waarvoor de Play Your Skills app ingezet kan worden. Tijdens Skills The Finals kunnen leerlingen en studenten hiermee gerichter op zoek naar activiteiten en beroepen die aansluiten bij hun profiel.

De app kun je gratis downloaden in de diverse ‘stores’ (Apple, Google Play)