Carrousel-gesprekken in aanloop naar een nieuwe cao

In aanloop naar een nieuwe cao organiseren de sociale partners zes regionale gesprekken over werken in het mbo. Het eerste gesprek, bij Firda in Drachten, heeft inmiddels plaatsgevonden.

Bij het vaststellen van de laatste cao, afgelopen zomer, hebben de vakbonden en de werkgevers afgesproken dit najaar verdiepende gesprekken met mbo-docenten te organiseren. Bij deze gesprekken kunnen heikele thema’s als werkdruk en carrièreperspectief aan de orde komen. De bevindingen van de gesprekken kunnen de sociale partners gebruiken bij de onderhandelingen over een nieuwe cao met een langere looptijd.

Carrousels

In september en oktober vinden de gesprekken plaats op diverse scholen verspreid over Nederland. De sociale partners spreken over ‘carrousels die energie geven’. Per bijeenkomst is er ruimte voor zeventig deelnemers. De beroepsvereniging van mbo-opleiders, de bvmbo, roept de achterban zich op te geven voor een van de bijeenkomsten: ‘We kunnen niet wachten om samen met jou en vele anderen te verkennen hoe we werken in het mbo nog mooier en beter kunnen maken. We streven naar een zo breed mogelijke opkomst van collega’s werkzaam in het mbo.’

Bijeenkomsten

De eerste bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. Over de bijeenkomst bij Firda in Drachten schrijft de bvmbo: ‘Een geslaagde avond met veel input van docenten, instructeurs en ondersteunend personeel.’ De komende weken vinden nog vijf bijeenkomsten plaats. Deze starten steeds om 16.00 uur en duren tot 19.30 uur. De bijeenkomst vinden plaats bij het Graafschap College (dinsdag 1 oktober), het Summa College (woensdag 2 oktober), het ROC van Amsterdam (woensdag 9 oktober), Zadkine (donderdag 10 oktober) en MBO Utrecht (dinsdag 15 oktober).

Meer informatie over de carrousel-gesprekken en over het aanmelden vind je hier

Lees ook: Nieuwe cao: loonsverhoging van bijna drie procent