Aanmeldtermijn Versnellerfiets eindigt over twee weken

Werk of leer jij in het mbo? En heb je een duurzaam idee? Met een bedrijf? Dan kun je je nog tot 24 oktober aanmelden voor de Versnellerfiets, een initiatief om zogeheten ‘next-economy’ ideeën in het mbo op te halen en vervolgens te helpen deze ideeën te realiseren.

Sinds de lancering van de Versnellerfiets in juni van dit jaar, zijn er al vele ideeën uit het mbo aangedragen. De organisatie is ‘onder de indruk van alle ideeën die binnenkomen.’, aldus een nieuwsbericht. ‘Rijp en groen. Groot en klein. Van leerlingen, docenten, bestuurders en bedrijven’.

Mooie ideeën
In hetzelfde bericht staat ook een greep uit de ideeën die al in de brievenbus van de Versnellerfiets terechtkwamen. ‘Een docent van het Drenthe College wil een koppeling maken van een goede doelen doppenactie (KNGF) met de duurzame technologische bedrijven in de buurt. En zijn studenten natuurlijk! Een sociaal ondernemer wil samen met studenten braakliggend terrein in gemeenten ontwikkelen tot green hotspots. En leerlingen van het ROC Zadkine ontwikkelen voor hun vak Burgerschap innovatieve duurzame oplossingen voor dagelijkse problemen’, zo staat vermeld. Op de website van de Versnellerfiets staat meer inspiratie.

Aanmelden: tot 24 oktober
In de eerste twee weken van november gaat de Versnellerfiets on Tour naar zes plekken in het land. De dertig beste, leukste of slimste ideeën worden dan gefilmd en van advies voorzien. Heb je zelf nog een duurzaam idee met potentie, maar heb je dit nog niet aangedragen? Doe dit dan nog voor 24 oktober. Op die dag sluit namelijk de inschrijving. Ga voor je aanmelding of meer informatie naar www.versnellerfiets.nl.