Als team goed van start in het nieuwe schooljaar

Met de zomervakantie voor de deur kijken we ook al met een schuin oog naar het nieuwe schooljaar. Een goed moment om nieuwe afspraken te maken binnen het onderwijsteam. Een online training kan daarbij nuttig zijn.

De start van het schooljaar is hét moment om goede afspraken met elkaar te maken. Niet alleen over de inhoud, maar ook over hoe je met elkaar samenwerkt. Deze afspraken dragen bij aan een prettige samenwerking voor de rest van het jaar. Een goed moment om stil te staan bij de samenwerking binnen het team. SOM MBO organiseert daarom de inspiratiesessie ‘Als team goed van start met het nieuwe schooljaar’. Deze online sessie vindt plaats op vrijdag 23 september van 10.00 tot 11.30 uur.

Team

De sessie wordt begeleid door Anne Giezen, teamcoach voor onderwijsteams in het mbo. Zij neemt de deelnemers terug naar de basis: wanneer spreken we van een team? Hoe werken teams eigenlijk? Vervolgens zoomt ze in op het gedrag in teams en wat ieders rol is in teamontwikkeling. Aandacht voor teamvorming draagt bij aan een effectieve en prettige samenwerking. Anne Giezen biedt praktische handvaten voor het verbeteren van de samenwerking. Kennisdeling, de dagelijkse mbo-praktijk en casuïstiek van de deelnemers staan centraal tijdens de bijeenkomst.

Aanmelden

De inspiratiesessie is interessant voor iedereen die in een mbo-onderwijsteam werkt. Aanmelden voor deze kosteloze sessie kan hier.