Amsterdam gaat investeren in leven lang leren

De nieuwe coalitie in Amsterdam, bestaande uit GroenLinks, D66, PvdA en SP, gaat verder met de eigen MBO-agenda. Het nieuwe gemeentebestuur wil ook leven lang leren gaan stimuleren.

Vier jaar geleden begon Amsterdam met een eigen MBO-agenda. Via deze agenda kregen scholen de gelegenheid extra subsidie aan te vragen voor projecten die de onderwijskwaliteit verbeteren. De nieuwe coalitie, bestaande uit GroenLinks, D66, PvdA en SP, heeft expliciet uitgesproken door te willen gaan met de MBO-agenda. Het is onder andere de bedoeling om tot meer stages, leerwerkplekken en traineeships te komen, in de eerste plaats bij de gemeente zelf. Ook komt er in de agenda meer aandacht voor zzp’ers en startende ondernemers.

Leven lang leren
De nieuwe coalitie heeft in het akkoord Een nieuwe lente en een nieuw geluid verder afgesproken te gaan onderzoeken of ‘leven lang leren’ gestimuleerd kan worden. De gemeente denkt daarbij aan de mogelijkheid voor Amsterdammers om een renteloze lening af te sluiten voor omscholing. Ten slotte komt er ook speciale aandacht voor sport op het mbo, zo hebben de vier partijen afgesproken. Simone Kukenheim, wethouder voor D66, blijft verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de MBO-agenda.

Lees ook: Coalitievorming in gemeenten kans voor mbo

Geplaatst op 28 mei 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Terugblik Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering