Amsterdam: half miljoen extra voor het mbo

De gemeente Amsterdam investeert ruim een half miljoen euro in het mbo om de schade door de coronacrisis te beperken. Scholen kunnen het geld onder andere besteden aan de opzet van zomerscholen en eigen leerbedrijven.

Met een extra investering van meer dan 500.000 euro hoopt de gemeente Amsterdam de gevolgen van de coronacrisis voor het mbo te beperken. Volgens wethouder Simone Kukenheim (D66) kan het geld onder andere gebruikt worden voor zomerscholen of de opzet van leerbedrijven op school. In de Telegraaf zegt zij: ‘Het mbo laat in deze tijden zien dat het de motor van de samenleving is. Studenten en docenten helpen in de zorg of draaien extra diensten in de logistiek. Dat benadrukt voor ons alleen maar waarom het belangrijk is te blijven investeren in de opleidingen voor deze vitale beroepen.’

Afstandsonderwijs

Het extra geld sluit aan bij de grote ambities van de gemeente Amsterdam met de Amsterdamse MBO-Agenda. In die agenda is veel aandacht voor de veranderende economie en arbeidsmarkt. Ook professionalisering van docenten maakt onderdeel uit van deze agenda. Het gaat dan onder andere om ‘coachend leren’. Ook zijn er experimenten met nieuwe onderwijsmethoden, die docenten direct kunnen toepassen in de klas. Juist deze ontwikkelingen komen in deze tijd van afstandsonderwijs goed van pas.

Lees het persbericht van de gemeente Amsterdam

Lees ook: Amsterdam gaat door met extra investeringen in het mbo