Arbeidsmarkt in 2025 thema mbo-diner


Op maandag 4 september wordt het schooljaar 2017-2018 traditiegetrouw geopend met het mbo-diner. Mbo-today en de MBO-krant doen verslag.

Volgende week maandag openen de eerste mbo-scholen hun deuren. De vakanties voor de Regio Midden zitten er dan op. Twee weken later zijn ook de regio’s Noord en Zuid weer terug van zon, strand en de broodnodige rust. Het schooljaar 2017-2018 kan dan officieel van start. Dit gebeurt traditiegetrouw met het mbo-diner. Dit vindt op maandag 4 september plaats op de legerplaats Ermelo.

Het is de zevende keer dat het mbo-diner georganiseerd wordt. Dit gebeurt in opdracht van de minister van Onderwijs en in samenwerking met SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), de MBO Raad, VNO/NCW-MKB, FNV en JOB. Voor dit diner worden vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven, enkele studenten, beleidsmakers en politici uitgenodigd.

Arbeidsmarkt 2025
Elk jaar heeft het diner een thema. Dit jaar is dat ‘Arbeidsmarkt 2025 met de kansen en valkuilen voor het (mbo)onderwijs’. De locatie, de legerplaats in Ermelo, sluit aan bij dit thema: de legerplaats biedt vele mbo-studenten een stageplek en is daarmee een leerbedrijf van formaat. Tijdens het voorprogramma kunnen de aanwezigen kennismaken met verschillende educatievormen waarvan Defensie gebruik maakt om het opleidingsdoel (de militair die inzetgereed is) te halen. Schout-bij-nacht Peter Reesink beantwoordt vervolgens enkele vragen over Defensie als leerbedrijf en innovator.

Hoofdgastspreker van de avond is Didier Fouarge van onderzoeksinstituut ROA van Maastricht Universiteit. Dit instituut doet onderzoek naar de relatie tussen opleiding en beroep en brengt ondermeer jaarlijks voor verschillende sectoren en branches een Arbeidsmarktmonitor uit.

Food for thought
Vervolgens is het de beurt aan enkele leerbedrijven en ROC’s. Zij presenteren in een pitch hun voorbereidingen voor 2025 of krijgen enkele dilemma’s voorgelegd en vormen zo een mooie aanleiding om een plenaire discussie te starten. Food for thought dus…

Mbo-today en de MBO-krant doen verslag van dit diner. Hou dus de site en de krant (verschijnt 25 september) in de gaten.

Geplaatst op 15 augustus 2017 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's worden actuele thema's gevolgd: • MBO City 2016 • Lerarenregister Excellent Vakmanschap • Actieplan MBO    

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hier naast: Nieuwsbrief