Bijeenkomst over het inschalen van opleidingen

Op donderdag 28 november organiseert het NLQF een voorlichtingsbijeenkomst over het inschalen van opleidingen. Opleidingen kunnen een NLQF-niveau toegekend krijgen, waardoor vergelijking met andere opleidingen mogelijk is.

De voorlichtingsbijeenkomst is bestemd voor alle partijen die in Nederland private opleidingen aanbieden. Denk aan particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers en examenbureaus. Door inschaling in het NLQF wordt meer duidelijkheid verschaft over het niveau van een bepaalde opleiding. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het EQF, het European Qualification Framework, bestaande uit acht niveaus. Alle bekostigde opleidingen in Nederland zijn automatisch al ingeschaald.

Programma

Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit:
10.00 – 10.05 uur Welkom
10.05 – 10.30 uur Kennismaking/toelichting NLQF
10.30 – 11.00 uur Vereniging Technische Bedrijfstakscholen (VTB) vertelt over de inschaling van verschillende kwalificaties
11.00 – 11.15 uur Pauze
11.15 – 12.00 uur In gesprek over leven lang ontwikkelen en de rol die het NLQF daarin kan spelen. Wat is de meerwaarde van NLQF voor uw organisatie en kandidaten/klanten? Wat is er nodig om te werken met NLQF?
12.00 – 12.30 uur Presentatie over de NLQF-procedures door consultants van het NCP NLQF

Plaats

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 28 november 2019 bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor de liefhebbers zijn er broodjes na afloop.

Aanmelding kan via het aanmeldformulier

Lees ook: Minister houdt vast aan NLQF voor private markt