Brazilië kleurt oranje

Op het moment dat dit bericht online wordt gezet, zijn ze net opgestegen naar grotere hoogten: de 35 vakkanjers die Nederland vertegenwoordigen tijdens de WorldSkills, het WK voor Beroepen in São Paulo. Ze vliegen vandaag naar Brazilië met één doel: op woensdag 19 augustus met zoveel mogelijke eremetaal terugkeren in Nederland… 

In São Paulo gaan onze 35 helden de strijd aan met zo’n 1.200 kandidaten uit 49 andere landen. Er is goud, zilver en brons te winnen in 49 vakdisciplines. Maar zover is het nog niet. Na de vlucht van ongeveer 13 uur mag Team NL eerst acclimatiseren. Pas over twee dagen start het officiële programma van de WorldSkills. In de drie dagen voordat het wedstrijdgeweld losbarst, zijn er onder andere een excursie, een welkomstreceptie, de kennismaking met de wedstrijdvloer en de officiële openingsceremonie.

One School, One Country
Op dinsdag 11 augustus is ook een ontmoeting georganiseerd met leerlingen van de school ‘Escola Estadual Frei Paulo Luig’ in São Paulo. Deze ontmoeting is in het kader van het ‘One School, One Country’-programma. Dit is een onderdeel van de WorldSkills-competitie, waarbij Braziliaanse leerlingen van 55 basisscholen en middelbare scholen een bezoek brengen aan de wedstrijden en zo kennismaken met de crème de la crème van het beroepsonderwijs. Het is een unieke kans voor leerlingen en onderwijzers om contact te maken met gelijkgestemden, afkomstig uit landen over de hele wereld. Elk land dat meedoet aan WorldSkills 2015 is gekoppeld aan een Braziliaanse school. Team Nederland is gelinkt aan deze school uit São Paulo.

Volg Team NL!
Na deze dagen van indrukken en ontmoetingen, moeten de jongens en meiden echt aan de bak: van woensdag 12 augustus tot en met zaterdag 15 augustus staat alles in het teken van presteren, boven jezelf uitstijgen en winnen. Uiteraard houdt MBO-Today je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Live meegenieten kan ook: vanaf dinsdag 11 augustus kun je op www.worldskills-experience.com via een live stream de wedstrijden volgen. Houd daarbij wel rekening met het tijdsverschil: in Brazilië is het vijf uur vroeger dan in Nederland. Verder kun je alle Team Nederland-kandidaten volgen op hun eigen fanpages op Facebook. In contact komen met de vakhelden kan uiteraard ook. Gebruik hiervoor, op de verschillende sociale kanalen de volgende hashtags: #WorldSkills #Ditismbo #SkillsHeroes #WSTN.