Burgerschap via Serious Request

Studenten van het Horizon College in Alkmaar en Hoorn komen dit jaar in actie voor Serious Request. Ze organiseren een kerstmarkt waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Daarnaast doneert Horizon College ook zelf een bedrag.

De kerstmarkt vindt plaats op donderdag 18 december op de locatie in Alkmaar en is voor iedereen toegankelijk. Er zijn tweedehands spullen te koop, kaarten, sieraden en kaarsen. Ook kunnen bezoekers een voetmassage laten doen of de nagels laten verzorgen. Verder is er livemuziek en een modeshow.

Cupcakes
De afgelopen tijd zijn de studenten van het Horizon College al druk bezig geweest geld in te zamelen voor Serious Request. Ze hebben spullen verzameld en verkocht, statiegeldbonnen ingezameld, honden uitgelaten en muffins en cupcakes verkocht.

Burgerschap
Een mooi staaltje praktisch burgerschap, temeer omdat het Horizon College zelf ook nog eens een bedrag stort voor het goede doel van Serious Request dit jaar. Dat goede doel is ‘Hands off our girls’ en steunt vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Het Glazen Huis staat dit jaar in Haarlem van 18 t/m 24 december.