Bussemaker: geen bezaar tegen nieuwbouw Purmerend

Minister Bussemaker ziet geen aanleiding om in te grijpen bij de nieuwbouwplannen van het Regio College en het Horizon College in Purmerend. De scholen zijn volgens de minister zelf verantwoordelijk voor de nieuwbouw.

Dat antwoordt minister Bussemaker op vragen die door SP-Tweede Kamerlid Tjitske Siderius zijn gesteld. Siderius plaatst vraagtekens bij het voornemen om een nieuwe school in Purmerend te bouwen (kosten € 14,5 miljoen), terwijl het huidige pand van het Regiocollege voldoende ruimte en faciliteiten zou bevatten.

Macrodoelmatig
Minister Bussemaker maakt in de antwoorden aan Siderius duidelijk dat de verantwoordelijkheid voor de nieuwbouw bij de mbo-scholen zelf ligt: ‘Ik ga ervan uit dat Horizon College en Regio College goed hebben nagedacht over deze investering’, zo schrijft zij. Volgens de scholen voldoet de huidige locatie van het Regio College niet aan de eisen voor gezamenlijke huisvesting. In een nieuw gebouw willen beide mbo-scholen hun opleidingenaanbod op elkaar afstemmen. ‘Vanuit het oogpunt van macrodoelmatig opleidingenaanbod vind ik dit een goede ontwikkeling’, schrijft de minister.

Informatiecentrum
In de brief meldt minister Bussemaker ook dat de MBO Raad van plan is om een ‘Informatiecentrum Vastgoed & Financiën’ in het leven te roepen. Scholen kunnen daar in de toekomst informatie en advies krijgen over nieuwbouwprojecten. Problemen als in Leiden zouden daarmee voorkomen moeten kunnen worden. Eerder was dit plan ook al gemeld in het rapport Ontspoorde ambitie over roc Leiden.