Excellentie Meet Up op 24 mei in Tilburg

Op 24 mei 2018 vindt een nieuwe conferentie over excellentie plaats. Centrale vraag is: hoe houden we excellentie op de kaart? Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

De volgende conferentie over excellentie in het mbo vindt op donderdag 24 mei plaats. Gastheer is dan ROC Tilburg. Tijdens deze ‘meet up’ staat centraal de vraag: hoe houden we excellentie op de kaart met de veranderende kwaliteitsafspraken? In het bestuursakkoord dat MBO Raad en ministerie van Onderwijs begin februari sloten, zijn geen afspraken gemaakt over excellentie. In het vorige bestuursakkoord, van eind 2013, was expliciet geld vrijgemaakt voor excellentie in het mbo. De afgelopen jaren zijn scholen aan de slag gegaan met dit excellentieonderwijs. Inmiddels hebben bijna alle scholen hiermee ervaring opgedaan.

Verduurzaming
Voor verduurzaming van het excellentieonderwijs is het belangrijk dat scholen de komende jaren blijven investeren in excellentie. Het ministerie lijkt dit nu echter over te laten aan de keuze van scholen. Tijdens een vorige conferentie zei Theo Rietkerk, bestuursvoorzitter van Landstede, daarover: ‘Deze beweging stopt niet. Excellentieprogramma’s voegen echt iets toe aan ons onderwijs. Zeker als we de aansluiting met het bedrijfsleven vinden en maatschappelijk relevant worden. Landstede wil de goede elementen van het excellentieonderwijs zonder meer vasthouden. De beweging gaat door!’

Bekijk hier het programma en schrijf u hier (gratis) in.

Geplaatst op 10 april 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Special Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering

[forminator_poll id="14436"]