Conferentie over de toekomst van het rekenonderwijs

Het steunpunt taal en rekenen organiseert op dinsdag 27 november een conferentie over het onderwerp ‘toekomstbestendig taal- en rekenonderwijs’.

De conferentie, die plaatsvindt in congrescentrum 1931 in Den Bosch, is interessant voor iedereen die zich in het mbo of het voortgezet onderwijs bezighoudt met Rekenen, Nederlands of Engels. De organisatie nodigt docenten, beleidsmedewerkers en andere experts uit om een workshop of een lezing te verzorgen.

Thema’s
Daarbij denkt de organisatie aan onderwerpen als:
• Het maken en valideren van examens
• Beroepsgericht rekenen of Engels
• Rekendidactiek
• Zwakke rekenaars
• Engels mbo: examinering op een hoger niveau
• Nederlands in de entreeopleidingen
• Studenten met Nederlands als tweede taal
De opsomming is niet limitatief. Wie zelf een idee voor een workshop of een lezing heeft, kan een voorstel indienen. Met name docenten die hun taal- en/of rekenonderwijs toekomstbestendig hebben vormgegeven worden opgeroepen om, eventueel samen met studenten, een workshop te verzorgen.

Indienen
Voorstellen kunnen worden ingediend tot 15 september. Uiterlijk 30 september laat de organisatie weten of het voorstel is geaccepteerd. Ook meerdere voorstellen van één aanbieder zijn welkom. Via dit formulier kunt u uw voorstel(len) indienen.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze oproep dan kunt u die stellen via: info@steunpuntvo.nl of info@steunpuntmbo.nl.

Het definitieve programma met de mogelijkheid om u aan te melden voor de conferentie zal begin oktober worden verspreid.

Geplaatst op 12 juli 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Terugblik Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering