Dag van het MBO: het aftellen is begonnen

Over precies één week vindt in Apeldoorn weer de Dag van het MBO plaats. MBO-today zal uitgebreid verslag doen, maar je kunt er natuurlijk ook zelf bij zijn…

De Dag van het mbo schiet uit de startblokken met een toekomstblik op het mbo. Verteld door iemand die ‘explodeert van enthousiasme’ (Süddeutsche Zeitung) en onofficieel gekroond is als ‘Trendwatcher des Vaderlands’ (NRC): Adjiedj Bakas. Als geen ander weet deze mediapersoonlijkheid te beschrijven hoe de samenleving, de economie en het leven van mensen gaat veranderen op basis van de trends die hij signaleert. Voor de Dag van het MBO richt Bakas zijn pijlen op het middelbaar beroepsonderwijs.

Verder geven onder andere socioloog Ilias El Hadioui, Wim Daniëls (bekend van  ‘Spijkers met Koppen’), Inge Vossenaar (directeur MBO, ministerie van Onderwijs), Dirk Megens (docent van het Jaar) en cabaretier Kees van Amstel acte de présence. Klik hier voor het volledige programma.

Nieuw: Het Debat

Uiteraard krijg je zelf ook de gelegenheid je stem te laten horen. Het gros van de sessies is interactief, waarbij jouw bijdrage meer dan gewenst is. Dat is ook het geval bij een nieuw onderdeel van de Dag van het MBO: het Debat. Het restaurant van het Orpheus Theater is gedurende de dag omgedoopt tot ‘Lagerhuis’. Hier kun je met experts en collega’s de discussie aangaan over onderwerpen als digitalisering, burgerschap, diversiteit en excellentie.

Onderwijsteam van het Jaar

De Dag van het MBO sluit groots af met het Ambassadeursgala. Hier worden onder andere het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider en de Landelijke Ambassadeur mbo verkozen. Ook is er dit jaar de prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar. Meer dan 50 teams hebben zich aangemeld. De jury heeft hieruit 10 teams uitgenodigd voor een pitch. Deze vinden plaats van 10.00 tot 12.00 in de foyer van Theater Orpheus.

Nog niet ingeschreven? Klik dan hier! De kosten zijn € 150  (voor de hele dag) of € 85 (vanaf 12.30 uur). Er zijn ook groepskaarten te verkrijgen, met aantrekkelijke korting. Alleen het Ambassadeursgala bijwonen? Dat kan kosteloos. Klik op deze link.