De Vries scheepsbouw beste leerbedrijf

De Vries Scheepsbouw uit Makkum is het Beste Leerbedrijf van 2014 geworden. Dit werd tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Koninklijke IHC in Kinderdijk bekendgemaakt door Cassandra Winkels, de landelijke Uitblinker 2014.

De Vries Scheepsbouw laat als leerbedrijf zien dat succesvol ondernemen niet zonder opleiden kan. Het bedrijf geeft het techniekonderwijs nieuwe impulsen door zelf een bedrijfsschool (het Bedrijfs Opleidingscentrum, kortweg BOC) te runnen. Daarbij toont de bouwer van exclusieve jachten een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid. ‘Wat wij doen is een prachtig staaltje techniek’, vertelde Japke van Groning, hoofd van het BOC vorige week nog aan deze nieuwssite (lees hier het volledige interview). ‘We doen er alles aan om onze sector en onze regio te versterken. Vandaar dat we op het BOC niet alleen onze eigen BBL’ers opleiden, maar ook 15 BBL’ers die bij collega’s werken.’ ‘Een koploper in hun markt’, oordeelde de jury. De andere genomineerde leerbedrijven waren Klink-Nijland GWW Raalte B.V. uit Raalte en Marc Bike Shop uit Amsterdam.

Praktijkopleider
Kees Smits van KPN International is gisteren gekroond tot Beste Prakijkopleider. Smits heeft als praktijkopleider het opleiden een volledig nieuwe dimensie gegeven. Hij motiveert stagiairs, verhoogt hun competenties, geeft ze zelfvertrouwen en zet studenten zelf aan het stuur op weg naar hun loopbaan. Zijn inspanningen leiden tot kwaliteitsverhoging van de dienstverlening van het bedrijf en zorgen tevens voor een interne kostenbesparing, aldus de jury. De andere genomineerde praktijkopleiders waren Freek Stoltenborgh (Giesbers Fotografie uit Duiven) en Michel den Boer van Wits Zuid uit Den Bosch.