Derde ronde pre-promotietraject mbo-docenten

Vanaf januari kunnen mbo-docenten zich weer aanmelden voor een pre-promotietraject. Via zo’n traject krijgen docenten in het mbo de kans te ontdekken of een promotieonderzoek iets voor hen is.

Binnen het mbo is het nog niet vanzelfsprekend dat docenten tijdens hun loopbaan kiezen voor een promotietraject. Het is voor docenten vaak lastig om zo’n traject op te starten. Hoe kom je van idee tot promotievoorstel? Wat houdt een promotietraject precies in? Is het wel een realistische keuze? Misschien kun je hulp gebruiken bij het opstellen van je onderzoeksplan. Je bent niet de enige met vragen: steeds meer mbo-docenten hebben behoefte aan ondersteuning bij het doen van onderzoek, met name bij de start van een promotietraject.

Waardevol
Op initiatief van de Beroepsvereniging Opleiders in het mbo (bvmbo) hebben het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo), het Lectoraat Beroepsonderwijs van Hogeschool Utrecht (HU) en de Open Universiteit (OU) een pre-promotietraject ontwikkeld voor mbo-docenten met promotieambities. Wegens een succesvolle eerste en tweede ronde wordt nu een derde ronde van het pre-promotietraject aangeboden. Uit eerdere ervaringen is gebleken dat dit traject erg waardevol is in je oriëntatie op een promotie. Bovendien vergroot het zelfs de kans op het verkrijgen van een Promotiebeurs.

Meer weten
De looptijd van het pre-promotie traject is van september 2019 tot en met december 2020. Er is plaats voor zo’n zestien trajecten. Kijk voor meer informatie hier.

Lees ook: ‘Laat onderzoek aansluiten op de dagelijkse praktijk’