Docenten en studenten klaar om te helpen in de zorg

Overal in het land stellen mbo-docenten en studenten zich beschikbaar om ziekenhuizen te helpen in de strijd tegen het coronavirus.

In de regio Zwolle werken de scholen Deltion, Landstede en Menso Alting samen om de inzet van studenten en leraren mogelijk te maken. Thea Koster, bestuurder van Deltion: ‘Het gaat voornamelijk om zorg- en welzijnsstudenten die hun stage-uren uitbreiden. De maatschappelijke betrokkenheid van onze studenten en leraren is erg groot in deze voor iedereen spannende tijd. Ze willen graag iets betekenen voor de medemens en onze regio.’ Studenten, docenten en zorginstellingen kunnen voor meer informatie mailen naar extrahanden@mbozwolle.nl. De onderwijsinstellingen bekijken vervolgens samen met de zorgaanbieders hoe de beste matches tussen vraag en aanbod gemaakt kunnen worden.

Den Haag

Ook in de regio Den Haag zijn studenten en docenten benaderd om bij te springen in de zorg. ‘We hebben de vraag gekregen vanuit zorginstellingen of wij leerlingen en docenten kunnen leveren om in te zetten in de zorg’, vertelt Saskia Hommes van ROC Mondriaan. Zo’n 4.000 leerlingen zouden ingezet kunnen worden, naast tientallen docenten. ‘Onze docenten komen veelal uit de praktijk’, stelt Hommes.