Docenten klaar voor promotie-onderzoek

Om de ontwikkeling van een onderzoekscultuur binnen scholen te bevorderen, stimuleert het ministerie van Onderwijs promotieonderzoek door docenten. Een aantal mbo-docenten rondde succesvol hun vooronderzoek af en gaat nu echt aan de slag.

Ruim een jaar lang werkte een groep mbo-docenten aan het voorbereiden van hun promotieonderzoek. Tijdens dit pre-promotietraject fristen zij hun onderzoeksvaardigheden op, verkenden zij financieringsmogelijkheden, formuleerden zij een onderzoeksvoorstel en gingen ze op zoek naar een promotor. Op woensdag 14 maart was in Den Bosch de afrondende bijeenkomst van het pre-promotietraject. Het onderzoek kan nu echt beginnen.

Initiatiefnemers
Het pre-promotietraject is ontwikkeld op initiatief van de beroepsvereniging opleiders in het mbo (bvmbo) met Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo), Lectoraat Beroepsonderwijs van Hogeschool Utrecht (HU) en de Open Universiteit (OU). Het uiteindelijke doel van het bevorderen van onderzoek is kwaliteitsverbetering van het onderwijs. De deelnemers van deze eerste ronde van het pre-promotietraject waren: Erica Wijnands (MBO Rijnland), Cor Nieuwenhuijse (RollOverEducatie), Martha Magee (ROC van Flevoland), Giel Kessels (Summa College), Christian de Kraker (Alfa-College) en Susanne Smits (Summa College). Op 21 maart start de tweede ronde van het pre-promotietraject.

Meer weten? Klik hier.

Lees ook: Pre=promotietraject voor docenten gestart