Drie originele rekenideeën in de prijzen

Het Platform Rekendocenten van de BVMBO heeft dit jaar voor de derde keer de wedstrijd ‘Beste rekenidee mbo’ georganiseerd. De drie winnaars werden deze week in het zonnetje gezet.

Dit jaar werden deelnemers gevraagd om een motiverende rekenactiviteit in een beroepsgerichte context in te sturen. Uit negentien inzendingen heeft de jury drie winnaars geselecteerd. Dimitri Verzijl (Albeda College) ontwikkelde een opdracht waarbij leerlingen de kosten van een optreden van Beyonce in Ahoy moeten berekenen. In de inzending van Nori Kreetz (Midden Nederland) berekenen studenten wat er nodig is voor een crowdfunding van een optreden van het rapduo ‘The Shakers’. En de bekende rekenleraar Dirk Megens (ROC Nijmegen) zond de ‘Meetkunde Zoektocht’ in, waarbij studenten de leerstof van meetkunde toepassen op het eigen schoolgebouw. Alle negentien inzendingen zijn op deze pagina te bekijken.

Verrassing
De prijswinnaars werden door de juryleden deze week verrast tijdens hun lessen. Bekijk hieronder een filmpje waarbij Dirk Megens de prijs uitgereikt krijgt. De winnaars zullen later dit jaar tijdens de internationale rekenconferentie ALM in Londen hun idee presenteren.

Het Platform Rekendocenten van de BVMBO organiseert de wedstrijd ‘Het beste rekenidee’ in samenwerking met de uitgevers Malmberg (Rekenblokken), Instruct (GPS Rekenen) en IntraQuest (ffLeren Rekenen).

Lees ook: YouTube succes meneer Megens