Eerste studentenvereniging voor het mbo opgericht

Zeven studenten van het Alfa-college hebben een vereniging speciaal voor het mbo opgericht. ‘Primus’ wil studenten van mbo-scholen in en rondom Groningen met elkaar in contact brengen.

‘We zijn er trots op dat het ons is gelukt om een studentenvereniging voor mbo’ers op te richten. Volgens onderzoek gebeurt dit voor het eerst in Nederland. Met Primus gaan we mbo-studenten van verschillende scholen bij elkaar brengen, want normaal gesproken heb je alleen contact met studenten van je eigen school. We gaan samen studeren, eten en drinken, vergaderen en plezier maken. Daarnaast willen we een netwerk met bedrijven creëren zodat onze leden makkelijker aan een stageplek of baan komen’, aldus ICT-student Wesley Wedzinga, één van de oprichters van Primus.

Primeur

De oprichting van Primus is een primeur. In het register van de Kamer van Koophandel staan geen andere verenigingen die als doel hebben zich in te zetten voor alleen mbo-studenten. Dit blijkt uit onderzoek van de notaris waar de akte voor de oprichting van Primus is getekend. De oprichters van deze mbo-studentenvereniging hebben zelf ook research gedaan: ‘We hebben in heel Nederland contact gehad met mbo-instellingen en op het internet gezocht, maar we vonden geen vergelijkbare vereniging. Er zijn wel verenigingen waar mbo- studenten welkom zijn, maar die zijn dan een mix van hbo- én mbo-studenten, zegt Leon Tjemmes, mede-oprichter van Primus en student Manager retail.

Studenten die lid willen worden van Primus kunnen terecht op de Instagram-pagina ‘studentenverenigingprimus’ of een e-mail sturen naar studentenverenigingprimus@outlook.com