Eindhoven wil duizend extra stageplaatsen

Het Summa College en de gemeente Eindhoven zijn een campagne gestart om het aantal stageplekken in de regio te vergroten. Het doel is om het dreigend tekort van bijna duizend stageplaatsen voor het mbo te voorkomen.

Volgens Laurent de Vries, voorzitter van het Summa College, dreigt er in de regio Eindhoven een groot tekort aan stageplaatsen. In het Eindhovens Dagblad zegt hij: ‘Werkgevers kijken soms afwachtend toe hoe hun bedrijf de crisis op moet vangen. Dat er studenten zijn die stage moeten lopen, heeft voor een aantal van hen even niet zo’n prioriteit.’

Gemeente

Om dit probleem op te lossen is Summa gaan praten met de gemeente Eindhoven. Samen met burgemeester Jorritsma en de wethouders Steenbakkers (onderwijs) en Torunoglu (arbeidsmarkt) is de afgelopen tijd druk overleg gevoerd met bedrijven. Over de resultaten is Summa-voorman De Vries tevreden. In het Eindhovens Dagblad spreekt hij de hoop uit dat een groot tekort aan stageplaatsen voorkomen kan worden. Volgens De Vries zijn grote bedrijven als VDL en DAF dat ze op termijn weer veel vakmensen nodig hebben. Het aanbieden van stages blijft daarom ook in de huidige crisistijd belangrijk.

SBB

Bij het vinden van stageplaatsen werkt het Summa College nauw samen met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Deze organisatie maakte onlangs een actieplan voor het behoud van stageplaatsen en leerbanen. Bij het overleg in de regio Zuidoost-Brabant zijn ook andere gemeente, zoals Helmond, betrokken.

Lees ook: Actieplan om stages en leerbanen te behouden