EuroSkills 2023: drie medailles voor Nederland

Team Netherlands heeft tijdens de Europese vakwedstrijden in Gdansk drie medailles binnengehaald. Lasser Bart Willems (ROC Nijmegen) nam het goud mee naar huis. Bronzen medailles waren er voor het team Hoveniers van Aeres MBO en het team mechatronica van Aventus.

Het was voor Bart Willems niet de eerste keer dat hij een medaille in de wacht sleepte. In mei won hij al voor de tweede keer op rij de prijs voor de beste winnaar van vakwedstrijden. De zege moet bij Bart nog bezinken. Hij is overladen met berichten van het thuisfront die via een livestream de prijsuitreiking hebben bekeken. Bart vertelt: ‘Het moet nog even landen. Het is een mooie afsluiting van het avontuur met Wim van de Merwe (expert-adviseur) en Richard Roolvink (expert). Zij hebben mij begeleid en veel samen met mij getraind. Echt topmensen!’. Op de vraag waar hij zijn twee medailles gaat etaleren is het antwoord snel gegeven: ‘Voorlopig komen ze in de woonkamer te liggen’. Daar kan Bart ze elke dag bewonderen.

Brons

Bronzen medailles waren er voor twee duo’s: de hoveniers Twan Geven en Willem Mateman (Aeres) en Sybo Martens en Stefan de Roo van Aventus (Mechatronica). Naast dit eremetaal sleepte Team Netherlands ook negen medailles voor een excellente prestatie in de wacht. Erik van der Zwan van WorldSkills Netherlands heeft grote bewondering voor de prestatie van Team Netherlands: ‘Het niveau dat de Nederlandse kandidaten hebben getoond is uitzonderlijk hoog. Ik kijk dan ook met veel trots terug op de prestaties! Dit bevestigt het niveau van het Nederlands beroepsonderwijs zich kan meten met de top van Europa.”

Lees ook: Team Netherlands maakt zich klaar voor EK in Polen