Extra subsidieronde voor doorstroom mbo-hbo

Scholen kunnen opnieuw subsidie aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan een verbetering van de aansluiting tussen het mbo en het hbo. Voorstellen moeten gebaseerd zijn op ideeën die studenten zelf hebben aangedragen.

Vanwege de grote belangstelling voor de subsidieregeling, stelt minister Van Engelshoven nogmaals ruim zeven miljoen euro beschikbaar. Mbo-scholen en hbo-scholen kunnen aanvragen indienen tussen 3 en 15 september bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I).

Subsidievoorwaarden
De subsidievoorwaarden zijn dezelfde als in de eerste twee aanvraagperioden. Dat betekent dat mbo- en hbo-scholen tot maximaal 200.000 euro kunnen aanvragen voor activiteiten die het studiesucces van mbo-gediplomeerden in het hbo vergroten. Een voorwaarde is dat aanvragen gebaseerd zijn op de projectvoorstellen die mbo- en hbo-studenten in mei vorig jaar hebben gepresenteerd in de brochure ‘StudentLab: doorstroom mbo-hbo’. Scholen die al subsidie hebben ontvangen, komen uitsluitend opnieuw in aanmerking wanneer zij een aanvraag doen voor andere, nieuwe activiteiten.

Snel aanvragen
Bij overtekening van het budget krijgen activiteiten die exclusief gericht zijn op studenten met een economische opleiding, voorrang op andere aanvragen. Alle overige aanvragen worden gelijk behandeld, op volgorde van binnenkomst. Het is dus slim om zo snel mogelijk aan te vragen. Dit is mogelijk vanaf maandag 3 september 2018 om 12.00 uur via het aanvraagformulier op de website van DUS-I.

Lees ook: Studenten denken mee over doorstroom naar hbo

Geplaatst op 15 juni 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Alles over World Skills Kazan

 

Special internationalisering