Finalisten Leraar van het Jaar bekend

De twaalf finalisten van de Leraar van Jaar-verkiezing 2015 zijn bekendgemaakt. Ook voor het mbo zijn er weer drie docenten genomineerd. Op woensdag 7 oktober volgt de ontknoping op het Lerarencongres in Den Bosch.

De genomineerde mbo-docenten zijn Shamelie Sitaram van ROC Midden Nederland (Utrecht), Diederick de Vries van het Drenthe College (Assen) en Martijn Laurensen van ROC A12 (Velp). De jury geeft aan echt een luxeprobleem te hebben gehad met de selectie van de finalisten. Jury-voorzitter Thea Nabring: ‘Het niveau van de aangemelde leraren is dit jaar erg hoog. Om uit een groep van duizend uitstekende kandidaten er twaalf uit te kiezen, is dus niet zo eenvoudig. Maar het geeft wel aan dat er vele kwaliteiten in de verschillende sectoren zitten.’

Vakmanschap
Met de verkiezing Leraar van het Jaar wil de onderwijssector de kwaliteiten van leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zichtbaar en bespreekbaar maken en het leraarschap op een positieve manier in beeld brengen. De titel Leraar van het Jaar is niet alleen een erkenning voor het vakmanschap van vier individuele leraren, maar ook voor de beroepsgroep als geheel.

Ambassadeur
Wie van de drie mbo-docenten er met de titel vandoor gaat, is dus over een kleine maand bekend. De winnaar mag in ieder geval een jaar lang ambassadeur zijn van de beroepsgroep binnen de mbo-sector. Vorig jaar won Marloes van der Meer van ROC Midden Nederland (Utrecht) de verkiezing in de sector mbo.