Genomineerden beste leerbedrijf en praktijkopleider bekend

De nominaties voor het ‘beste leerbedrijf’ en de ‘beste praktijkopleider’ zijn bekendgemaakt. Tijdens het Ambassadeursgala op 16 mei wordt duidelijk wie de winnaars zijn.

Elk jaar organiseert SBB de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. De afgelopen maanden konden scholen, werkgevers en studenten kandidaten voor deze prijzen indienen. Vervolgens heeft een deskundige jury de 700 voordrachten beoordeeld. Daaruit kwam een selectie van 75 leerbedrijven en 68 praktijkopleiders. Tussen de genomineerden zitten uiteenlopende organisaties als Tivoli Vredenburg, Karwei Tiel en Hotel New York.

Sectorkamers

Als volgende stap zijn nu de negen sectorkamers aan zet. Zij beoordelen per sector – Techniek, Zorg, Handel etc. – welk leerbedrijf en welke praktijkopleider doorgaan naar de finale. Zo zetten straks achttien sectorwinnaars een volgende stap richting de finale.

Gala

Tijdens het mbo Ambassadeursgala, georganiseerd door MBO Raad, SBB en het ministerie van OCW, strijden de sectorwinnaars in de categorie ‘beste leerbedrijf’ om de gunst van de publieksjury. Het publiek kiest dan het leerbedrijf dat zich het allerbeste van Nederland mag noemen. De beste praktijkopleider wordt bekendgemaakt uit een gouden enveloppe.

Onderwijsteam

Op het Ambassadeursgala wordt ook het Onderwijsteam van het jaar gekozen. Dit jaar strijden 65 teams om deze titel. Uiteraard presenteren tijdens het gala ook de veertig ambassadeurs zich. Ten slotte reikt ook Worldskills Netherlands nog de ‘Best of Excellence Award’ uit. Het feestelijke evenement vindt plaats op 16 mei in theater Orpheus in Apeldoorn. Het zal voor iedereen via een livestream te volgen zijn.

Bekijk hier alle genomineerde leerbedrijven en praktijkopleiders