Graafschap College biedt nieuw tussenjaar aan

Het Graafschap College in Doetinchem wil in september opnieuw starten met een tussenjaar voor jongeren die nog geen studiekeuze kunnen maken. Studenten krijgen een jaar lang de kans zichzelf beter te leren kennen en beroepsmogelijkheden te verkennen.

Met het tussenjaar richt het Graafschap College zich op jongeren tussen de 16 en 23 jaar die nog niet weten welk beroep ze willen leren. Een jaar lang kunnen de jongeren via workshops en trainingen werken aan persoonlijke ontwikkeling. Via gastlessen en werkbezoeken maken ze kennis met mogelijke beroepen. Het Graafschap College omschrijft het programma als een ‘laboratorium om je eigen toekomst uit te vinden’.

YouLab

Vorig jaar mislukte een poging van het Graafschap College om een tussenjaar van de grond te krijgen. Er waren te weinig aanmeldingen. Enerzijds vanwege de corona-pandemie, maar ook omdat studenten een flink bedrag moesten betalen: € 6.000 euro. Dit hoge inschrijfgeld is geschrapt, het tussenjaar valt nu onder het normale stelsel van studiefinanciering. De naam ‘YouLab’ blijft wel gehandhaafd.

Inschrijven

De komende maanden organiseert het Graafschap College diverse voorlichtingsbijeenkomsten over het tussenjaar. Kijk voor alle informatie op de site van het Graafschap College.

Lees ook: Petitie voor oriëntatiejaar tussen vmbo en mbo