Graafschap College start tussenjaar YouLab

Vanaf september start het Graafschap College een eigen tussenjaar. Speciaal voor jongeren die het moeilijk vinden een studiekeuze te maken.

Voor jongeren die het moeilijk vinden om een studiekeuze te maken biedt het Graafschap College een speciaal tussenjaar aan. Met YouLab gaan jongeren een jaar lang aan de slag met ontdekken, jezelf leren kennen en veel verschillende ervaringen opdoen. Het tussenjaar is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar. In een groep van maximaal vijftien leeftijdsgenoten doorlopen de jongeren een intensief en veelzijdig programma. Het doel is om aan het einde van het tussenjaar een weloverwogen studiekeuze te maken.

Breekjaar

Het Graafschap College richt het studiejaar in samen met de ‘Breekjaar Academy’. Deze organisatie ontwikkelt voor scholen programma’s voor jongeren die zichzelf willen leren kennen. Zo’n programma bestaat bijvoorbeeld uit workshops, challenges, bedrijfsbezoeken of lezingen door gastsprekers. Het YouLab tussenjaar is geen reguliere mbo-opleiding en wordt dus niet bekostigd door de overheid. Deelname kost bijna € 6.000. Tijdens het programma wordt ook werkervaring opgedaan in samenwerking met een uitzendbureau. Zo kunnen jongeren een deel van het inschrijfgeld terugverdienen.

Klik hier voor meer informatie. Lees ook Broedplaats over M-Jaar

Geplaatst op 29 juni 2020 terug naar vorige pagina

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Nieuwsbrief

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

The road to gold…