Grootste ROC van Twente Skillsteam ooit

ROC van Twente doet dit schooljaar met maar liefst 44 studenten mee aan de vakwedstrijden in het mbo. Tot februari 2022 worden door het hele land kwalificatiewedstrijden gehouden voor de finales die eind maart plaatsvinden.

Met 44 deelnemers is dit het grootste team ooit van ROC van Twente. De komende maanden worden er door het hele land kwalificatiewedstrijden georganiseerd. Bijna alle beroepen doen mee: van metselaar tot kapper, van interieuradviseur tot apothekersassistent en van handhaver tot juridisch dienstverlener. De inzet van de voorronden is plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Dit kampioenschap, Skills The Finals, vindt plaats op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht. Veertien studenten van ROC van Twente zijn al zeker van een plek in de finale.

Kick off

Op woensdag 3 november was de kick off voor het team van ROC van Twente. Alle studenten en hun ouders waren uitgenodigd. Voorzitter John van der Vegt vertelde over het belang van vakwedstrijden. Pieter van der Vliet van WorldSkills Netherlands benadrukte dat het om topsport gaat: een goede voorbereiding is cruciaal. Natasja Bosvelt, coördinator vakwedstrijden van ROC van Twente, gaf veel praktische informatie.

Landelijk

Dit jaar vinden er op tal van scholen ook weer landelijke kwalificatiewedstrijden plaats. Zo organiseert ROC van Twente landelijke kwalificatiewedstrijden voor de beroepen Meubelmaker (1 december, Techniekhuis Hengelo), Elektrotechnicus gebouwen (7 en 8 december, REMO Rijssen) en Entree Bouw/hout (2 februari, De Sumpel Almelo).

Lees hier meer over Skills The Finals 2022

Lees ook: Friese Poort grote winnaar van Skills the Finals