Hannie Vlug vanaf maart 2018 nieuwe directeur SBB

Hannie Vlug wordt per 15 maart 2018 directeur bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Zij volgt André Timmermans op.

Hannie Vlug (53 jaar) heeft de nodige ervaring binnen de Rijksoverheid. Zo is zij sinds september 2015 directeur Duurzaamheid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was zij directeur Arbeidsverhoudingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook heeft zij ervaring bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daar was zij onder andere directeur Bestuursondersteuning en Advies.

Beroepsonderwijs
Met haar functie bij de in 2015 opgerichte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven is Vlug weer terug in het domein waar zij haar carrière startte. In de jaren negentig was zij betrokken bij de SVM-operatie (‘Sectorvorming en vernieuwing middelbaar beroepsonderwijs’) en de BVE procescoördinatie. Deze organisatie was verantwoordelijk was voor de regionale bundeling van mbo-opleidingen in regionale opleidingencentra.

Uitbouw
Als nieuwe directievoorzitter wordt Vlug onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe concepten, strategische innovatie en externe betrekkingen. Ze draagt tevens eindverantwoordelijkheid binnen de tweekoppige directie van SBB. De directie van SBB bestaat sinds de start op 1 januari 2015 uit André Timmermans en Gerrit Veneboer. Het bestuur van SBB heeft de hoop dat met de komst van Hannie Vlug SBB verder uitgebouwd kan worden tot hét platform voor de aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

Lees ook: SBB: ‘De basis op orde, nu de lat omhoog’