HMC en Koning Willem I College goede werkgevers

Ook dit jaar zijn weer enkele mbo-scholen hoog geëindigd in de lijst met beste werkgevers van Nederland. Het Hout- en Meubileringscollege en het Koning Willem I College mogen zich de beste onderwijswerkgevers van Nederland noemen.

Jaarlijks organiseren Effectory en Intermediair de verkiezing van de beste werkgevers. Hierbij worden meer dan 300 werkgevers met meer dan 200.000 werknemers beoordeeld. Bij de ranglijsten wordt onderscheid gemaakt tussen profit en non-profit organisaties en tussen werkgevers met meer en minder dan 1.000 werknemers.

Ex aequo
In de non-profit lijsten scoren de mbo-scholen ook dit jaar goed. In de ranglijst van kleinere werkgevers neemt het Hout- en Meubileringscollege (HMC) een eervolle zevende plaats in. In 2014 eindigde het HMC al een keer als 13e in de ranglijst. Bij de grote werkgevers eindigde het Koning Willem I College zelfs op een zesde plaats. Beide mbo-scholen eindigde met een fraaie 7,8 ex aequo als beste onderwijswerkgevers. Het Alfa College is de enige andere onderwijswerkgever in deze lijst en staat met een 7,3 op de viertiende plaats.

De positie op de ranglijst is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers over het werkgeverschap van de organisatie.

Lees ook: Veel mbo-scholen genomineerd als beste werkgever