Impactprijs Groen onderwijs 2019 geopend

De Impactprijs Groen onderwijs 2019 geeft ook dit jaar weer een podium aan initiatieven en projecten die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat of leefbaarheid. Er zijn vier categorieën, waaronder ‘mbo groen’. 

Studenten die tijdens hun opleiding bezig zijn met de maatschappelijke uitdagingen van de groene sector kunnen zich tot 15 november inschrijven voor de Impactprijs. De uitreiking is op 13 februari.

Voorwaarden

Alle initiatieven die laten zien hoe belangrijk de groene sector is, kunnen meedingen naar de Impactprijs Groen. De prijs is er niet alleen voor grote, maar juist ook voor kleine projecten die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Er zijn wel enkele voorwaarden:

• Het project is uitgevoerd door 3 of meer studenten, in samenwerking met een bedrijf en/of (overheids)organisatie.
• Het project heeft impact gehad op een echt vraagstuk of probleem uit de praktijk.
• Het project heeft tot een nieuwe oplossing geleid op het gebied van voedsel, klimaat of leefbaarheid.
• De oplossing is echt in de praktijk gebruikt.
• Het project is in 2018 en/of 2019 uitgevoerd.
• Kanshebbers zijn in ieder geval aanwezig bij de prijsuitreiking van de Impactprijs op 13 februari 2020, tijdens een speciaal event voor studenten bij HAS Hogeschool in Den Bosch.
• Kanshebbers zijn bereid om mee te werken aan video-opnames en aanvullend beeldmateriaal over het project aan te leveren dat getoond kan worden.

Prijsuitreiking

Er zijn vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen, hoger groen onderwijs en universitair groen onderwijs. In elke categorie wordt een prijs uitgereikt van € 2.500. De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. Deze bestaat uit drie aansprekende namen: Martin Scholten (WUR), Egbert Roozen (VHG) en Jorrit Kiewik (directeur van het Slow Food Youth Network Global).

De prijsuitreiking is op 13 februari bij HAS Hogeschool in Den Bosch tijdens de Impactprijs College tour met astronaut André Kuipers. Studenten kunnen hem tijdens deze collegetour vragen stellen over zijn rol als ambassadeur van de aarde en zijn betrokkenheid bij de Sustainable Development Goals. De organisatie is in handen van Helicon MBO Den Bosch, HAS Hogeschool en Groenpact.

Lees hier meer over de Impactprijs en hoe je kunt inschrijven.

Geplaatst op 4 november 2019 terug naar vorige pagina

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Nieuwsbrief

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

The road to gold…