Influencers 

COLUMN | Goedemorgen, welkom bij een nieuwe vlog van mijn leven als docent. Ik wil hierbij een goed voorbeeld zijn voor andere docenten en laten zien hoe mooi het onderwijs kan zijn. 

Als ik wakker word op mijn heerlijke Emma-matras, dan pak ik een kopje Nespresso en geef ik mijn kleintje wat Nutrilon. Dat is namelijk tegenwoordig supergoed samengesteld, dus heel gezond voor zo’n kleintje. Kijk, hier zie je mijn baby heel goed in beeld, lief hè. Voor mezelf smeer ik altijd een cracker met wat Becel-boter. Ik doe er wel meer dingen op, maar die moet ik gewoon zelf betalen, dus die laat ik niet in beeld zien.

Zodra ik klaar ben, stap ik op mijn VanMoof-fiets. Normaal ga ik met de auto, maar dat staat minder leuk op beeld en ik wil natuurlijk wel even mijn gesponsorde fiets in beeld brengen. Zodra ik met een grote glimlach de school binnenloop, maak ik eerst een paar grappige gebaren naar mijn collega’s. Eenmaal in de klas aangekomen, open ik eerst een doos met gadgets die ik heb gehaald bij de HEMA. Superhandig zijn die voor tijdens je les en daarnaast ziet het er ook meteen wat vrolijker uit. Hahaha, ik lach even overdreven hard in de camera en ik maak een vooraf bedacht grapje naar een van de leerlingen in mijn klas. Als de camera uitstaat doe ik eigenlijk nooit zo. Zonder camera probeer ik namelijk wel les te geven aan een klas, maar dat is natuurlijk niet leuk om te filmen.

Als die lesuren eindelijk voorbij zijn, doe ik nog even snel een dansje. Dat heb ik gisterenavond niet voor niks uit mijn hoofd geleerd, dus het is leuk om dit nog even samen met wat leerlingen te doen. Ik vind het namelijk belangrijk dat 14-jarigen leuk op beeld komen. Thuis aangekomen open ik mijn Hello Fresh-pakket. Gezond eten is namelijk erg belangrijk voor mij. Kijk eens hoe makkelijk dat gaat. Als ik de kleine in bed leg − kijk hier zie je haar goed in beeld − plof ik nog even op de bank met een kopje Pickwick-thee. Wat een heerlijke dag in het onderwijs. Dank voor het kijken, klik vooral op like, duimpje omhoog en tot de volgende keer!

Deze column is geïnspireerd op deze column van Conrad Berghoef, die eerder op MBO-today verscheen. Wij verbazen ons namelijk al lange tijd over dit soort onderwijs-Influencers, die over de rug van hun leerlingen en zelfs hun eigen kinderen geld verdienen met reclame en geen realistisch beeld geven van het onderwijs. Vind jij ze wel leuk? Blijf ze dan vooral volgen. Maar wil je een realistisch beeld van onderwijs zonder reclame? Volg dan: Meester Ferry, Onderwijs.nl, Onderwijs-op-afstand of Meneer Megens.