Internationale filmprijs voor student vakschool

Jens Rijsdijk (19) heeft in Hollywood de finale van het 48 Hour Film Project gewonnen. Jens volgt de opleiding AV-specialist op het Grafisch Lyceum Rotterdam.

In de romantische komedie These Dirty Words kibbelt een stelletje over de literaire waarde van een doktersroman. Zodra de man in het boek begint te lezen, komen de personages tot leven en bloeit hun eigen liefdesleven weer op.

Cannes
Jens Rijsdijk is de jongste regisseur ooit, die het 48 Hour Film Project wint. De 19-jarige Roosendaaler studeert aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Hij wint een geldbedrag van vijfduizend dollar. Zijn film wordt in mei vertoond tijdens het Internationale Filmfestival van Cannes.

Grappig
In augustus won het team van Jens Rijsdijk ook al het 48 Hour Film Project in Rotterdam. Juryvoorzitter Martin van Waardenberg toonde zich toen lovend over de film: ‘Ongelooflijk dat deze productie binnen 48 uur gemaakt is. Het voelt alsof er maanden aan gewerkt is. Het verhaal is grappig, origineel en het blijft hangen. Over jaren herinner ik me deze film nog precies.’

Bekijk hier de film van acht minuten.