JOB strijdt tegen vooroordelen over het mbo

De jongerenorganisatie van mbo-studenten, JOB, komt in opstand tegen de hardnekkige vooroordelen die in de samenleving leven over het beroepsonderwijs. Bij de start van de actie kregen de onderwijswoordvoerders uit de Tweede Kamer een t-shirt met de leus #ditisnietmbo.

De Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB) wil voor eens en voor altijd een einde maken aan de vooroordelen over het mbo. Volgens JOB worden mbo-studenten nog te vaak anders behandeld dan studenten uit het hoger onderwijs. Zo worden mbo-studenten soms geweigerd door studentenkroegen of krijgen zij geen studentenkorting.

Intelligente vakmensen
Volgens JOB heeft deze ongelijke behandeling onder andere te maken met vooroordelen over mbo-studenten. Terwijl mbo-studenten worden opgeleid tot intelligente vakmensen, die graag hun stem laten horen en de wereld veroveren met hun praktische skills. De actie is bedoeld om de Nederlandse maatschappij wakker te schudden.

Praktijkverhalen
Het JOB is begonnen met het verspreiden van echte verhalen over mbo’ers. De eerste verhalen zijn te vinden op de website van JOB. De Jongerenorganisatie vraagt iedereen die het mbo een warm hart toedraagt om deze verhalen te verspreiden en zo het beeld van mbo-studenten in overeenstemming met de werkelijkheid te brengen. De woordvoerders onderwijs van de Tweede Kamer steunen de actie en bleken – een enkele uitzondering daar gelaten – bereid een t-shirt van de actie aan te trekken. Dat niet alle maten beschikbaar waren, mocht de pret niet drukken.